fbpx

Les Havaneres de Francesc Salse

Havaneres Francesc Salse

FRANCES SALSE

L’ànima de Mar Endins

Francesc Salse va néixer al Pont de Montanyana l’any 1943. De molt jove cursà estudis de solfeig i acordió. A finals de 1979 va formar a Barcelona el grup d’havaneres Mar Endins, al qual ve dirigint al llarg de la seva dilatada vida artística.

Home inquiet, decidit i tenaç, ha promogut els cinc Concerts que el grup ha efectuat al Palau de la Música Catalana. En aquests anys ha realitzat tots els arranjaments de les peces que integren els 20 enregistraments discogràfics i el DVD que han portat a terme.

La seva primera havanera, Al pla de l’Empordà, data de 1983. La seva obra ha estat incrementada sobretot en els darrers anys, gràcies a poder comptar amb preuades col·laboracions d’autors de lletres (Josep M. Cao, Antònia Vilàs, Alexandra Morera i Josep Ma. de Sagarra) en havaneres com: A prop de mi, Des del llagut es veu el poble franc, Torna’m al mar, pescador, La cançó del mestral, Vine amb mi a navegar, El vell mariner, Amb la vista a l’horitzó, A la vora de la mar, El somni d’un pescador, Havanera de Sóller, Homenatge als Indians. I també valsos mariners com : Catalans de la costa, El vaivé de les ones, El fidel seguidor, Les notes de l’acordió, etc.

La seva relació amb l’Associació Amics de les Havaneres Port Vell de Barcelona, i les actuacions del Grup Mar Endins, com amfitrió, a la Gran Trobada d’Havaneres “Barcelona Cara al Mar”, que cada any es porta a terme a la Barceloneta, ha fet que hagi dedicat l’havanera “Cant a la Barceloneta” a aquest popular barri de Barcelona.

L’any 2005, com a conseqüència de haver-se retirat l’Antònia Vilàs de la Presidència de l’Associació Amics de les havaneres Port Vell de Barcelona, l’Antònia és nomenada Presidenta d’Honor i Francesc Salse, que fins llavors havia estat el Secretari durant 20 anys, passa a ser el President.

L’any 2017, Francesc Salse, després de 20 anys com a Secretari i de 12 anys com a President de l’Associació Amics de les Havaneres, es retira i el substitueix com a presidenta la Sra. Núria Berengueras del grup d’havaneres Ultramar.

ÚLTIMES COMPOSICIONS

​Totes aquestes havaneres han estat enregistrades pel Grup Mar Endins, les 14 primeres en un CD i casset amb el nom d’”Havaneres de Francesc Salse”, que va ser l’onzè enregistrament del grup, i les restants en posteriors enregistraments en CD i casset. A hores d’ara són més de 40 els temes que ha compost.

Posteriorment, l’any 2011  ECB Record edita el segon CD: “Havaneres de Francesc Salse-2:  El teu cos és poesia” amb 12 havaneres noves i 3 repetides del primer CD.

La resta d’havaneres de Francesc Salse es poden trovar amb altres enregistraments del grup, tret d’algunes que encara no han estat enregistrades.

Havaneres Francesc Salse

Contacta Mar Endins

Tel. 629 042 048